Chocoladefestival Hattem

Chocoladefestival Hattem

Nederland kent twee grote openlucht-chocoladefestivals. In Zutphen was ik al een paar keer geweest, maar bij het chocoladefestival in Hattem nog niet. Tot gisteren. En ik moet zeggen: ook dit evenement is geweldig. Iets kleiner dan Zutphen, maar beslist niet minder gezellig!

Veel chocoladekraampjes

Hattem is, net als Zutphen, een Hanzestad en staat dus vol met prachtige historische panden. Een ideale locatie voor een choco-festival. Klein minpuntje: zodra ik uit de auto stapte, begon het te plenzen. Voordeel daarvan was wel dat de meeste bezoekers schuilden in de cafés en restaurantjes, zodat ik al vast in betrekkelijke rust een verkennend rondje kon lopen langs de chocoladekraampjes. Wat waren er veel! En echt niet alleen uit regio Hattem hoor. Zo was Dr Chocolate uit Amersfoort er en de Chocoladebikkels uit Baarn. En nog een bekend gezicht: de heren van de LOCO-letter.

Schilderen met chocolade

Gelukkig knapte het weer na een uurtje op. Dat was ook te merken aan de drukte; de antieke straatjes stonden in no-time helemaal vol. Ook voor kinderen was er veel te doen. In de prachtige veertiende-eeuwse Dijkpoort kon je schilderen met vloeibare chocolade. En op de Kruisstraat was het enorm druk bij de stand met chocoladehaarverf. Natuurlijk was er ook overal heel veel te proeven.

Bean to bar-chocolade in Hattem

Ook leuk: de dames die een kat beeldhouwden uit een groot blok chocolade (de brokstukken waren voor de kinderen). En natuurlijk de grote stand van het Cacaomuseum uit Amsterdam, waar je uitleg over bean to bar-chocolade kreeg. En hoera, ze hadden de nieuwste repen én de jam van Mesjokke bij zich die op mijn verlanglijst stonden!

Zoet, zoeter en minder zoet

Even verderop heb ik kennis gemaakt met Rutger, van Heel Holland Bakt. Hij had heerlijke tartelettes met chocolade-karamelvulling en kokoskoeken met witte chocolade bij zich, en natuurlijk een hele stapel kookboeken. Liefhebbers van minder zoet konden bij Marjoleine biologische chocolaatjes kopen van rauwe cacao. Verder een kraam met megaveel soorten schuimzoenen, fudge, karamel en natuurlijk héél veel bonbons, repen, chocolollies, brownies, noem maar op. Zelfbeheersing… wat is dat ook al weer?

Bonbonatelier A3

Alle kraampjes werden goed bezocht, maar de populairste plek in Hattem was toch wel Bonbonatelier A3. Er stond voortdurend een enorme wachtrij tot buiten! Logisch, want deze chocoladewinkel staat bekend om zijn spectaculaire etalage (en natuurlijk de vele soorten bonbons). Overigens is het Bonbonatelier de drijvende kracht achter het chocoladefestival; het was al weer de elfde editie die ze samen met Rond Om Hattem organiseerden.

Chocoladefestival in Hattem 2021

Het chocoladefestival in Hattem is een tweejaarlijks evenement, de volgende is dus pas in 2021. Maar ga gerust eerder naar Hattem, want het is een heel leuk stadje! Wist je dat het Anton Pieckmuseum hier is gevestigd? Verder is er een prachtige molen, een Bakkerijmuseum en je kunt hier heel gezellig winkelen en eten. Ja, ik klink als een brochure van de plaatselijke VVV, ik hoor het zelf ook.

Hoe dan ook, wat mij betreft voor herhaling vatbaar! Ben jij al eens naar het chocoladefestival in Hattem geweest?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.