Beste chocoladewinkels in Zeist

Beste chocoladewinkels in Zeist
(Laatste update: oktober 2020)

Oké, ik ben misschien een beetje bevooroordeeld (ik woon hier al sinds m’n jeugd), maar wist je dat je in Zeist fantastische chocolade kunt krijgen?! Het leuke is dat de Zeister chocoladewinkels allemaal weer een andere specialiteit hebben. Bovendien is hier opvallend veel bean to bar-chocolade verkrijgbaar, iets waar echte chocoladekenners erg blij van worden. Ga jij binnenkort choco-shoppen in Zeist? Dit zijn de winkels waar je zeker even langs moet!

Van Tessel IJs & Chocolade

Van Tessel chocolade Zeist

De nieuwste chocolatier in het centrum van Zeist is Bas van Tessel. Afgelopen zomer opende deze jonge en zeer enthousiaste ondernemer de deuren van zijn eigen ijs- en chocoladewinkel. Bas werkt met chocolade van het Franse topmerk Valrhona. Best bijzonder, want veruit de meeste chocolatiers gebruiken chocolade van de Belgische chocoladegrootmacht Callebaut. ‘Valrhona is net iets minder zoet en heeft veel meer smaak,’ vindt Bas. Hij maakt er met liefde de heerlijkste bonbons en chocoladerepen van. Ook in het assortiment bij Van Tessel: chocoladepasta en ijs uit eigen keuken, en vers brood van Robèrt van Beckhoven. Een aanwinst voor Zeist!

Van Tessel IJs & Chocolade, Antonlaan 187-2

Taste & Tools

Taste & Tools Zeist

Taste & Tools zit al jaren in Zeist en verkoopt thee, koffiebonen en aanverwante artikelen. Maar de laatste jaren is het assortiment chocolade ook flink uitgebreid. In de grote vitrine pronken fantastische, erg verleidelijke bonbons van chocolatier Visser. Daarnaast vind je hier een groot aantal bean to bar-chocolademerken uit binnen- en buitenland. Mesjokke is hier bijvoorbeeld verkrijgbaar, maar ook het Litouwse merk Naive, Willie’s Cacao (uit het Verenigd Koninkrijk), Madécasse (Madagaskar) en L’Ateliers des 5 Volcans (Kameroen). Daarmee is Taste & Tools een walhalla voor de chocoladeliefhebber die verder kijkt dan de gebruikelijke supermarktrepen.

Taste & Tools, Slotlaan 124

Simon Lévelt

Simon Lévelt Zeist

We gaan gewoon nog even door met ons bean to bar-lijstje, want even verderop kun je bij Simon Lévelt ook hele fijne repen inslaan. Het assortiment is bescheiden maar bevat wel een paar echte smaaktoppers zoals het Spaanse merk Blanxart en Kuná uit Ecuador. Liefhebbers van de fotogenieke Van Der Burgh Chocolaad (misschien wel de mooiste wikkels ter wereld), kunnen hier ook hun hart ophalen. De bonbons die Simon Lévelt (in alle filialen) verkoopt, komen van de Limburgse chocolatier Geruba. Verder is ook dit natuurlijk een heerlijk adresje voor theeblaadjes en koffiebonen.

Simon Lévelt, Slotlaan 192

De Notenwinkel van Zeist

Notenwinkel van Zeist

Tot voorkort heette mijn favoriete noten-annex-chocoladewinkel C’est Bon XL. Nu is de naam veranderd naar De Notenwinkel van Zeist. Het assortiment is gelukkig nog hetzelfde gebleven. De Notenwinkel heeft een prachtig chocolade-atelier waar ze chocoladebrokken, -flikken, -repen en andere chocolaatjes maken. Daarnaast is dit dé leverancier van Leonidas bonbons in Zeist. Overigens kun je hier ook gezellig koffiedrinken in het café en is de enorme afdeling met noten, zuidvruchten, noga en zoutjes om van te watertanden. Ik kom er wekelijks.

De Notenwinkel van Zeist, 1e Hogeweg 73

Top’s Edelgebak

Top's Edelgebak Zeist

Ruimte over voor een lekker bonbonnetje? Dan mag je Top’s Edelgebak niet missen. De populairste patissier-chocolatier van Zeist maakt ze met de hand, het assortiment is dan ook heel verleidelijk. Mijn persoonlijke favorieten: de ‘pinda karamel zeezout’ en de bonbon met appelstroopvulling. Top’s was trouwens een van de eerste chocolatiers in Nederland die de nieuwe Ruby chocolade in huis had en daar paaseitjes van maakte. In de zomer verkopen ze ook geweldig ijs, dit jaar werden ze eerste bij de verkiezing ‘Beste banketbakkersijs van Nederland’. En dan de taartjes… Chocolade truffelbol, need I say more?

Top’s Edelgebak, Slotlaan 48

Holland & Barrett

Holland & Barrett Zeist

Tot slot: Holland & Barrett. Geen echte chocoladewinkel, maar wel een plek waar je lekkere chocolade kunt krijgen die je niet zo snel in de supermarkt vindt. De biologische, rauwe en vegan chocolade van Love Chock bijvoorbeeld, de organische repen van het Engelse merk Seed and Bean, maar ook de erg verslavende chocolade van de Chocolatemakers uit Amsterdam. En ben je op zoek naar chocolade met zoetstof of naar rauwe cacaopoeder, -nibs of – bonen, dan is dit het juiste adres.

Holland & Barrett, Slotlaan 209

Chocolade shoppen in Zeist

Bovenstaande chocolade-adresjes liggen allemaal op loopafstand van elkaar, op of rondom de Slotlaan. Lekker makkelijk! Jij komt toch ook een keer shoppen bij de leukste chocoladewinkels in Zeist? Grote kans dat je je favoriete chocoladeblogger tegenkomt. 😉 Tot dan!

Zeist chocoladewinkels


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.