5 redenen waarom je chocoladefestival Chocoa niet mag missen!

5 redenen waarom je chocoladefestival Chocoa niet mag missen!

Heb jij al tickets voor Chocoa? Dit chocoladefestival in Amsterdam wil en mag je niet missen! Here’s why:

  1. Omdat je van goede chocolade houdtChocoa festival 2018

Chocoa draait maar om 1 ding: goede chocolade! Tijdens dit festival laten zo’n 75 chocolademakers, patissiers en chocolatiers je graag kennismaken met hun producten. Er is heel veel te proeven: van kruidige, donkere bean to bar-chocolade uit exotische landen tot de vrolijk gekleurde Chocoladebikkels in allerlei smaken. Er is rauwe chocolade, bijvoorbeeld van LoveChock en Brick of Raw Chocolate, boordevol gezonde stofjes. Maar ook de goddelijke bonbonnetjes (Kees Raat van Metropolitan is er weer!) en goed gevulde chocoladerepen (hallo Nestlé!) moet je beslist proeven. Kortom: sla je ontbijt over, stap in de trein en kom naar Amsterdam!

  1. Omdat er een chocolademelkwedstrijd is

Gek op hot chocolate? Dan is dit je kans om verschillende soorten te proeven en je stem uit te brengen op jouw favoriet. Vergeet die dikke, stroperige Chocomelk-uit-pak, échte drinkchocolade is veel lekkerder! De wedstrijd op het Origin Chocolate evenement in oktober werd gewonnen door het Nederlandse chocolademerk Krak. Benieuwd wie er dit keer met de hoofdprijs vandoor gaat… De winnaar wordt op zondag bekend gemaakt.

  1. Omdat je je kids kunt meenemenChocoa chocoladefestival

Chocoa is een chocoladefeest voor de hele familie. Ook voor kinderen is er meer dan genoeg te beleven. Er zijn leuke workshops, er wordt geschminkt en er is een verhalenverteller. Chocoa is bovendien hartstikke leerzaam voor kinderen, en uiteraard is er genoeg lekkers om te proeven.

  1. Omdat je er veel over chocolade kunt leren

Chocoa chocoladefestivalAltijd al willen weten hoe chocolade gemaakt wordt of wat ‘bean to bar-chocolade’ nou precies is? Op Chocoa krijg je antwoord op al je vragen. Er zijn demonstraties en ook de standhouders vertellen je graag over wat ze precies doen. In de kleinere zaaltjes kun je presentaties en ‘tastings’ van chocolademakers bijwonen (Tony’s komt ook!), maar er zijn bijvoorbeeld ook ‘chocolate pairings’ waarbij je kunt proeven hoe chocolade smaakt als je het combineert met whiskey, koffie of rum.

  1. Omdat je in de toekomst ook chocolade wil eten

Hoe zorgen we er met elkaar voor dat chocolade eerlijker wordt? En dat chocolade ook over vijftig jaar nog verkrijgbaar is? Wat doen grote bedrijven om dit mogelijk te maken en wat kunnen we zelf doen? Op Chocoa is duurzaamheid het hoofdthema, vandaar hun motto ‘Good cocoa, better chocolate’. Op zaterdagmiddag is hierover een debat (‘De Grote Chocoladewijzer’) waaraan je kunt deelnemen. Belangrijk, want uiteindelijk bepalen wij als consument hoe de toekomst van chocolade eruit ziet.

Uiteraard is deze chocoladeblogger ook van de partij, dus… see you there!2 gedachten over “5 redenen waarom je chocoladefestival Chocoa niet mag missen!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.