5 redenen waarom je chocoladefestival Chocoa niet mag missen!

5 redenen waarom je chocoladefestival Chocoa niet mag missen!

Heb jij al tickets voor Chocoa 2024? Dit chocoladefestival in Amsterdam (10/11 februari) wil en mag je niet missen! Here’s why:

  1. Omdat je van goede chocolade houdtChocoa festival 2018

Chocoa draait maar om 1 ding: goede chocolade! Tijdens dit festival laten zo’n 90 chocolademakers, patissiers en chocolatiers je graag kennismaken met hun producten. Die komen van over de hele wereld. Wat dacht je van chocolade uit de Solomon Eilanden, Trinidad & Tobago, India, Fiji of Madagaskar?  Maar ook de chocoladeprofessionals van eigen bodem zijn goed vertegenwoordigd. Rita van La Carambole is er, net als Mark Schimmel van Krak. Ze brengen allemaal hun fantastische bean to bar-chocolade mee, die ze maken van cacaobonen met een hoge kwaliteit en een uniek smaakprofiel. Je weet niet wat je proeft, zo lekker!

TIP: Maak vooral ook kennis met de chocoladewebshops, zoals Chocoladeverkopers. Mocht je verslingerd raken aan zo’n exotisch bean to bar-merk, dan kun je bij hen later nog een reep nabestellen.

  1. Omdat er een chocolademelkwedstrijd is

Gek op hot chocolate? Dan is dit je kans om verschillende soorten te proeven en je stem uit te brengen op jouw favoriet. Vergeet die dikke, stroperige Chocomelk-uit-pak, échte drinkchocolade is veel lekkerder! De winnaar wordt op zondag bekend gemaakt door niemand minder dan Janny van der Heijden, van Heel Holland Bakt!

TIP: Geen chocolademelkliefhebber? Loop dan even langs de stands van Kumasi en Pacha de Cacao voor een shot lekkere frisse cacao juice.

  1. Omdat je je kids kunt meenemenChocoa chocoladefestival

Chocoa is een chocoladefeest voor de hele familie. Ook voor kinderen is er meer dan genoeg te beleven. In de kids corner kunnen ze onder begeleiding chocoladelolly’s en -repen maken. Chocoa is bovendien hartstikke leuk en leerzaam voor kinderen. Het cacaomuseum heeft er een stand, en er is muziek. Bovendien: je bent nooit te jong om goed te leren proeven. Bean to bar-chocolade is namelijk wel heel iets anders dan de standaard supermarktreep.

  1. Omdat je er veel over chocolade kunt leren

Chocoa chocoladefestival

Altijd al willen weten hoe chocolade gemaakt wordt of wat ‘bean to bar-chocolade’ nou precies is? Op Chocoa krijg je antwoord op al je vragen. Er zijn demonstraties en ook de standhouders vertellen je graag over wat ze precies doen. In de kleinere zaaltjes worden er tastings en proeverijen georganiseerd. Je kunt daar bepaalde cacaosoorten proeven of ervaren hoe chocolade smaakt als je het combineert met bier, wijn of rum.

  1. Omdat duurzame chocolade beter is

Op het chocoladefestival Chocoa vind je alleen duurzame, eerlijke chocolade. Geen standaard massaproductie waarbij slavernij, uitbuiting en milieuvervuiling op de loer liggen, maar kleinschalige handel waarbij de cacaoboeren een stuk beter betaald krijgen. Beter dus, voor alles en iedereen.

Kortom: sla je ontbijt over, stap in de trein en kom naar Amsterdam! Bestel je tickets en lees het complete programma op de Chocoa-website. Uiteraard is deze chocoladeblogger ook van de partij, dus… see you there!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.