Ruby Chocolate (roze chocolade)

Ruby Chocolate (roze chocolade)

Heb je het al gehoord…? Barry Callebaut is in verwachting, en het wordt een meisje! De chocoladegrootmacht heeft deze week aangekondigd dat ze binnenkort een nieuwe chocoladesoort op de markt zal brengen: Ruby chocolate, oftewel roze chocolade. En dan bedoelen ze niet roze-gekleurde-witte-chocolade, maar chocolade die van zichzelf roze is. Het nieuwtje doet de chocoladewereld op zijn grondvesten schudden, want cacaobonen die roze chocolade geven, die heeft moeder natuur wel heel goed verborgen gehouden. Hoe komt Callebaut aan die nieuwe cacaoboon?, willen de critici weten. Klopt dit allemaal wel? Is Ruby Chocolate wel puur natuur? De meeste chocoholics hebben echter maar een brandende vraag: wanneer ligt de roze chocolade in de winkel?

Hoe wordt Ruby chocolate gemaakt?

Volgens de trotse ouders is Ruby beslist niets nieuws onder de zon. Het bedrijf ontdekte de bijzondere cacaosoort al dertien jaar geleden bij het experimenteren in hun laboratorium. Sinds die tijd is Ruby in ontwikkeling, en pas twee jaar geleden is er besloten dat de roze chocolade daadwerkelijk op de markt zou komen. De cacaobonen waar Ruby Chocolate van gemaakt wordt, komen uit Ecuador, Brazilië en Ivoorkust. Ruby chocolateDe kleur van de chocolade zou niet verkregen zijn door genetische manipulatie van de bonen. Ook worden er geen kleur-, geur- of smaakstoffen aan de chocolade toegevoegd. De kleur komt volgens Barry Callebaut enkel en alleen van een roze poeder dat tijdens het productieproces ontstaat.

Hoe smaakt roze chocolade?

Helaas is de roze chocolade voorlopig niet verkrijgbaar, dus zelf proeven zit er nog even niet in. Volgens de woordvoerders van Barry Callebaut is Ruby Chocolate niet zoet, niet bitter en niet ‘milky’, maar heeft het een fruitige, bessenachtige smaak. Klinkt interessant, hoewel de echte kracht van Ruby Chocolate ongetwijfeld de zeer decoratieve kleur is. De roze chocolade sluit prima aan bij de huidige Insta-vriendelijke foodtrends, zoals de veelkleurige unicorn-ijsjes,- koekjes, en -shakes.

Wanneer is Ruby Chocolate verkrijgbaar?

In de kraamkamer van Callebaut wordt nog druk gewerkt om Ruby zo perfect mogelijk af te leveren. Naar verwachting is de roze chocolade over een maand of zes op zijn vroegst verkrijgbaar. Er wordt al gefluisterd dat het bedrijf Valentijnsdag zal kiezen als hét moment om de verkoop te starten. Slimme marketing! Choc Check houdt de roze chocolade uiteraard goed in de gaten. Ik zal Barry eens bellen, of hij vast een testreepje opstuurt voor een review op ons chocoladeblog. Als jullie me zoeken: ik zit bij de brievenbus.

Update december 2019: inmiddels is Ruby chocolade bij de meeste chocoladewinkels en in de supermarkten verkrijgbaar. Hoe het smaakt? Dat lees je in de review.
(bronnen: Callebaut, the Guardian)

Save

SaveGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.