Zelf chocolade maken met de MACAO starterkit

Zelf chocolade maken met de MACAO starterkit

Hoe ik aan deze supersjieke chocoladerepen kom? Helemaal zelf gemaakt! Nou ja, met een beetje (oké, een beetje veel) hulp van Macao, het bedrijfje dat zich inzet voor meer eerlijkheid in de cacaowereld. Zij hebben een starterkit samengesteld met cacaomassa en suiker uit de Dominicaanse Republiek, waarmee je in no-time zelf je vier pure chocoladerepen in elkaar zet. Ideaal voor mensen die altijd al iets met chocolade wilden doen, maar nooit tijd hebben (bijvoorbeeld omdat ze te druk zijn met hun chocoladeblog).

Zelf chocolade maken: so fair so goodzelf chocolade maken starterkit

Zelf chocolade maken is met deze handige starterkit dus echt niet moeilijk. Alle ingrediënten zijn al afgewogen en zitten netjes voorverpakt in de doos. Vier potjes met cacaomassa en acht potjes suiker is genoeg voor 4 bescheiden repen. Er zit ook nog een malletje in de doos en vier stukjes bakpapier waarmee je de vormpjes maakt. Verder hoef je alleen maar wat topping/vulling naar keuze toe te voegen (maar je kunt dat ook achterwege laten). Ik had nog een proefpakketje granola liggen, en heb verder wat gedroogde abrikozen, marshmallows en walnoten fijngehakt. So far so good, oftewel ‘so fair so good’, want Macao heeft de cacaoboeren in de Dominicaanse Republiek gewoon goed betaald (dat gebeurt helaas niet altijd). De cacaomassa is bovendien per zeilschip naar Nederland vervoerd, lekker milieuvriendelijk. Goed bezig, mensen!

zelf chocolade makenChocoladepapje

Ondertussen ben ik zelf ook goed bezig, want de cacaomassa (lijkt op cacaopoeder, maar is veel harder en klonteriger vanwege de cacaoboter die erin zit) en suiker liggen in een kom boven een pannetje heet water. De boel moet namelijk au-bain-marie gesmolten worden. Dat gaat sneller dan ik dacht: binnen een paar minuten is het een donkerbruin papje geworden en moet de chocolade in de vorm. Ik had het natuurlijk weer eens niet goed gelezen, want de vulling had door de chocolade geroerd moeten worden voordat je het in de vorm goot. In plaats daarvan heb ik de vulling bovenop de gesmolten chocolade gestrooid, als topping. Niet zo erg, want het blijft goed plakken en ziet er leuk uit. De vormpjes gaan direct in de koelkast. Na een halfuurtje zijn ze hard genoeg om het bakpapier te verwijderen.

En… hoe smaakt het?macao starterkit review

Het resultaat is behoorlijk goed, al zeg ik het zelf. Wat een leuke reepjes, ze kunnen zo in de vitrine van een echte chocoladewinkel! Ik betwijfelde of de smaak goed zou zijn, want bij het aflikken van de spatel/uitlikken van de kom (ja, dat doen jullie toch ook!?) vond ik het papje vrij bitter. Maar de hard geworden chocolade is zoet genoeg en hartstikke lekker! De suiker is niet helemaal gesmolten, waardoor de structuur vrij korrelig is. Maar dat geeft eigenlijk juist wel een fijn krokantje. De pure chocoladesmaak is intens, dit is duidelijk niet zomaar een standaard cacao. Al met al een succes, mijn eerste zelfgemaakte chocoladerepen, volgens mij ben ik een natuurtalent! Als ik ooit nog stop met mijn schrijfbedrijf, dan word ik chocolatier.

Macao starterkit chocoladeStarterkit Zelf Chocolade Maken

Wil je ook zelf op een supersimpele manier zelf chocolade maken, dan is deze starterkit van Macao een uitkomst. Ik heb hem gekocht op het Chocolate Origin Event in Amsterdam, en ik heb ze ook zien liggen bij een aantal winkels. Maar ze zijn ook verkrijgbaar in de Macao webshop (er zijn nog maar een aantal starterkits op voorraad, dus hurry!).

Choc Check oordeel: Leuk, snel, makkelijk en erg lekker. Aanrader dus!

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.