Chocoladekroket: de ultieme chocoladesnack?

Chocoladekroket: de ultieme chocoladesnack?

Je zult maar niet kunnen kiezen tussen een kroket en een goed stuk chocolade. Nou, dat probleem is bij deze opgelost: hallo chocoladekroket! Ik dacht dat ik met de chocoladefrietjes van Dobla en Domino’s chocoladepizza alle chocosnacks wel geproefd had, maar deze combi is er dus ook nog. Het moet niet gekker worden!

kroket met Mesjokke chocoladeMesjokke chocoladeborrelhappen

Een kroket met chocolade, welke idioot bedenkt er zoiets? Ik had het kunnen weten: deze stunt komt natuurlijk van Choxplorers, de chocolademakers die de goddelijke Mesjokke repen produceren. Per en Luc verzinnen wel vaker borrelhapjes met chocolade. Zo maakten ze al chocoladebier, chocoladekaas en chocoladeworst. En ja, dan is een chocoladekroket eigenlijk best een logisch vervolg. Nou kom ik bijna nooit in een snackbar, maar voor een choco-specialiteit als deze maak ik graag een uitzondering. En dus stond ik afgelopen weekend in de Croquetten Boutique, de sjieke krokettenspeciaalzaak waarmee de Choxplorers samenwerken voor dit project.

Chocoladekroket Reviewchocoladekroket Croquetten Boutique

Keek ik even raar op toen mijn bestelling klaar was. Ik had een gewone kroket verwacht, zo’n hartige, maar dan met wat cacaonibs erdoor. Misverstandje. Het gaat hier namelijk om een kroket met een zoete, roze vulling van roux, gesmolten Mesjokke chocolade en kersen. Aan de buitenkant heeft ‘ie de ‘look and feel’ van een gewone kroket, maar de vulling is even wat anders! Ik vond hem erg lekker, niet te zoet en je proeft overduidelijk de kwaliteitschocolade van Mesjokke. De kersen (in de vulling en in het sausje) geven het kroketje een lekker fris accent. Wat mij betreft een geslaagd experiment.

Kroket met Mesjokke chocolade

Heb jij hem al geproefd? De kroket met Mesjokke chocolade en kersen is slechts tijdelijk verkrijgbaar (in de winter wordt ‘ie vervangen door een andere zoete kroket) dus wacht niet te lang! Je vindt de Croquetten Boutique op de Bakkerstraat 7 in Utrecht. Mesjokke chocolade zonder kroket is verkrijgbaar bij de betere (chocolade)winkels. Check de Mesjokke site voor de verkooppunten.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.