Choco Lotta: chocoladepizza van Domino’s

Choco Lotta: chocoladepizza van Domino’s

Hè? Een review, op een doordeweekse maandag? Dat doe ik inderdaad niet vaak, maar voor de chocoladepizza van Domino’s maak ik graag een uitzondering. Die is vanaf vandaag namelijk verkrijgbaar en je weet het: als er chocoladenieuws is, sta ik vooraan! En dus fietste ik na het eten nog even langs de plaatselijke Domino’s om een ‘Choco Lotta’ te scoren.

Chocolade-afhaalpizzachocoladepizza Domino's

Pizza met chocolade als topping is op zich geen nieuw concept. Vorig jaar lanceerde Dr. Oetker al de ‘piz­za dol­ce al ci­oc­co­la­to’. Maar dat is een diepvriespizza die je zelf nog in de oven moet doen. Een kant-en-klare chocolade-afhaalpizza (of chocoladebezorgpizza, kan natuurlijk ook) was er volgens mij nog niet. De lancering van Choco Lotta heeft trouwens een goede reden: de chocoladepizza is speciaal aan het menu toegevoegd om te vieren dat de 250e vestiging van Domino’s Pizza is geopend.

Pizza met Belgische chocolade

Eerlijk is eerlijk: ik had zo mijn twijfels over de chocoladepizza. Ik dacht dat het om een gewone deegbodem ging, met een laagje chocopasta of chocoladesaus uit zo’n flesje. Niet echt een aantrekkelijk vooruitzicht. De chocoladepizza van Domino’s is echter voorzien van een dikke plak echte Belgische melkchocolade. Die wordt op de vers afgebakken bodem gelegd. Door de warmte smelt de chocolade, zodat er een fijne, dikke, superzachte chocoladelaag ontstaat. Now we’re talking!

chocolade pizzaChocoladepizza Domino’s review

Bij het afhalen krijg ik een klein doosje mee. Choco Lotta is een ukkie, en dat is maar goed ook, want de chocoladepizza vult behoorlijk. Maar o, wat is hij lekker! Het deeg, waar ik juist mijn twijfels over had, is helemaal top. Het is een soort kruising tussen een vers broodje en een warme berlinerbol; luchtig, knapperig en smeuïg tegelijk. De zoete, gesmolten chocolade is van zichzelf al lekker, maar combineert ook nog eens perfect met de lichtzoute bodem. Ik ben om.

Pizza bij de koffie?pizza met chocolade

Wij hebben de chocoladepizza met z’n drieën verdeeld, als toetje. Ideaal. Maar hij is ongetwijfeld ook lekker tussendoor (iemand nog een puntje pizza bij de koffie?). Wil je hem pimpen, dan kun je er bijvoorbeeld nog aardbeien, marshmallows of slagroom op doen. Maar eigenlijk heeft Choco Lotta dat helemaal niet nodig, want de chocoladepizza is zonder extra’s ook al helemaal goed. Kortom, wat mij betreft een blijvertje.

Heb jij de nieuwe chocoladepizza van Domino’s al geproefd?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.