Brick of Raw Chocolate review

Brick of Raw Chocolate review

Brick of Raw Chocolate review‘Ik houd niet zo van rauwe chocolade’, ik hoor het mezelf nog zeggen. Nou mensen, die quote kan de prullenbak in. Vandaag proefde ik namelijk een Brick of Raw Chocolate, en wel de variant ‘N ͦ 4 Nuts’. Ik had dit reepje in een opwelling gekocht bij het Cacaomuseum en had zo mijn twijfels toen ik de verpakking opende. Maar surprise, surprise, het viel beslist niet tegen! Waar ik andere rauwe chocolade al snel te grof gemalen, te ‘anders’ of te Brick of Raw Chocolate reviewsterk vind, is dit schattige kleine reepje gewoon helemaal lekker. De noten waren enigszins verkruimeld, waardoor de reep er een beetje rommelig uitzag. Maar dat deed niets af aan de smaak. De rauwe chocolade was zoet genoeg en smolt prima. En nog meer goed nieuws: als ik de website van Bricks of Raw Chocolate mag geloven, ben ik er sinds een half uur geleden een stuk gezonder op geworden!

Brick of Raw Chocolate: ayurvedische invloeden

De man achter Brick of Raw Chocolate is chocolatier/chef-kok Arend van der Heijden. Hij verdiepte zich in de Ayurvedische voedingsleer, maar ook in onderwerpen als superfoods en rawfood. Met die visies in zijn achterhoofd heeft hij Brick of Raw Chocolate ontwikkeld: een chocolade die tijdens de bereidingsproces verhit wordt tot maximaal 37 graden Celsius. Hierdoor zijn de meeste goede voedingsstoffen van de cacao bewaard gebleven. De bricks zijn gemaakt van Criollo cacaobonen uit Peru en Madagaskar. Voor degene die geen idee hebben wat dat betekent: Criollo-bonen zijn van hele goede kwaliteit. De bricks zijn belegd met natuurlijke ingrediënten, gebaseerd op de Ayurvedische basissmaken. De nummer 4 is dus bestrooid met allerlei (uiteraard ongebrande) noten, maar er zijn ook bricks met zonnebloempitten, cacao-nibs en andere toppings.

Rauwe chocolade, lekker gezond

Hoewel je tegenwoordig nauwelijks meer gezondheidsclaims meer mag toekennen aan voedingsmiddelen, zijn er genoeg onderzoeken die aantonen dat rauwe chocolade goed voor je is. Brick of Raw ChocolateVolgens de website van Brick of Raw Chocolate blijft je bloedsuiker stabiel na het eten van rauwe chocolade. Ook zou het veel stofjes bevatten waar je vrolijk van wordt. Bovendien bevat het een scala aan vitamines en mineralen en zou het stress verminderen. Met name dat laatste is natuurlijk heel belangrijk voor iemand met een chocoladeblog, want last van spanning heb ik genoeg (elke keer weer die keuzestress als ik in zo’n chocoladewinkel kom!). En ja, nu je het zegt: ik voel me ineens een stuk beter. Ik neem nog een stukje!

Choc Check oordeel: onverwacht lekker

Save

Save

SaveGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.