Bananenmousse met chocolade-granola (gezond!)

Bananenmousse met chocolade-granola (gezond!)

Wat krijgen we nou, een gezond recept? Op een chocoladeblog?! Ja ja, ook dat kan bij Choc Check! De aanleiding: ik kreeg een proefpakketje met de nieuwe OOT granola in de post (the perks of being a food blogger…). Een doosje met handige portieverpakkingen in vier smaken. Normaal gesproken eet ik geen granola omdat het spul barstensvol suiker en koolhydraten zit. Jullie trekken nu natuurlijk massaal je wenkbrauwen op. Yeah right, Choc Checker, sinds wanneer maak jij je druk om suiker en koolhydraten, met al je chocoladeproeverijtjes? Eh…nou, best vaak. Juist omdat ik zoveel chocolade binnenkrijg, probeer ik de schade te beperken door verder zo gezond mogelijk te eten.

Cacao-Boekweit-Kokos granolachocolade-granola recept

Anyway, die OOT granola wilde ik wel graag een keer proberen. Ze zijn glutenvrij, vetarm, vezelrijk en bevatten maar liefst twee derde minder suiker dan de meeste soorten granola en krokante muesli uit de supermarkt. O ja, en alle OOT granola’s zijn biologisch. Helemaal prima dus. And the best part: een van de vier smaken is cacao! Cacao-boekweit-kokos om precies te zijn. Dat kun je natuurlijk door de yoghurt of warme melk doen, maar ik heb andere plannen met dit zakje. Deze granola is namelijk de perfecte partner voor… bananenmousse.

Gezond dessert met banaan en chocolade

Bananenmousse, really? Yep, maar dus wel met een vleugje chocolade. Eens een chocoholic, altijd een chocoholic! Bananenmousse is prima te combineren met kokos en cacao. De haver- en boekweitvlokken in deze OOT geven de mousse bovendien een lekkere bite, en door laagjes mousse en granola af te wisselen krijg je ook nog eens een mooi effect. De bananenmousse is gemaakt met kwark en eiwit en bevat weinig calorieën. Ik heb in plaats van suiker wat zoetstof toegevoegd om het zo ‘gezond’ mogelijk te houden. In de cacao-boekweit-kokos granola zit wel een beetje agavesiroop. Vind je dat teveel van het goede, dan kun je overstappen op de suikerarme OOT-variant ‘Chia Spice’ (zonder chocolade, maar wel lekker kruidig).

Bananenmousse met chocolade-granola recept (4 personen)Bananenmousse met chocolade granola

Bananenmousse is erg lekker als dessert of tussendoortje. Je zou zelfs kunnen overwegen om hem als ontbijt te eten. Zelf bananenmousse maken is echt super simpel. All you need is:

  • Love;
  • Een staafmixer of keukenmachine met mengbeker;
  • Mixer (of keukenmachine);
  • Twee bananen;
  • 250 gram magere kwark;
  • 2 eieren;
  • Zoetstof (of suiker) naar smaak;
  • Zakje OOT granola Cacao Boekweit (50 gram);
  • Vier glazen (of potjes).

En dit is hoe je de bananenmousse maakt:

  • Scheid de eieren en klop de eiwitten stijf (dooiers worden niet gebruikt);
  • Pureer de bananen met de kwark en zoetstof of suiker naar smaak;
  • Schep de eiwitten erdoor zodat het geheel luchtig wordt.
  • Zet de mousse een uurtje in de koelkast zodat deze goed kan opstijven.

Bananenmousse met chocolade-granola afmakenBananenmousse recept

  • Zet de glazen klaar. Schep in elk glas een laagje bananenmousse in (tot ongeveer de helft);
  • Strooi er een eetlepel OOT granola Boekweit Cacao overheen;
  • Herhaal dit.

Serveer het nagerecht direct, dan is de granola nog lekker knapperig.

Let op: Het bananenmousse recept bevat rauwe eieren. Niet eten dus als je zwanger bent, en geef het voor de zekerheid ook niet aan hele kleine kids, zieke mensen of ouderen. Als je het eiwit weglaat, kan dat natuurlijk wel.

Tips & TricksOOT granola

Geen fan van boekweit? Combineer de bananenmousse dan met een van de andere OOT granola’s. De Paleo-mix bevat helemaal geen granen maar noten, pitten en granen. Ook fijn: de ‘Crunchy Nuts’, met cashew-, pecan- en hazelnoten. Die was trouwens erg lekker in de yoghurt. En ja, je ziet het goed: ik heb daar een heeeel klein beetje chocoladesnippers aan toegevoegd. Hoezo verslaafd… 😉

Wil je meer chocolade in je toetje? Hak een blokje chocolade in stukjes en roer dit door de mousse. Of gebruik kant-en-klare straciatella yoghurt in plaats van kwark.

Eet smakelijk!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *