Win tickets voor Chocoa chocoladefestival 2019!

Win tickets voor Chocoa chocoladefestival 2019!

Eindelijk, de leukste maand van het jaar is aangebroken. Voor chocoholics dan hè. Want volgend weekend opent Chocoa chocoladefestival weer haar deuren. Jij komt toch ook?! Ik heb de highlights van het programma al vast voor je op en rij gezet. En…. ik mag iemand blij maken met 2 tickets! Is dat even een grandioze winactie!

Chocoa, wat is dat ook al weer?

Chocoa is het evenement waar chocoladeproducenten en chocoholics uit de hele wereld samenkomen. Om met elkaar in gesprek te gaan, om demonstraties te (laten) zien, maar natuurlijk vooral ook om chocolade te (laten) proeven. Op Chocoa vind je vooral veel kleinschalige chocoladeproducenten. Chocolademakers die bean to bar-chocolade maken, vaak met de hand. Meestal werken ze met bijzonder lekkere cacaobonen, waardoor de chocolade zoveel meer smaak krijgt dan een goedkope, standaard fabrieksreep.

Duurzame chocolade

Het chocolade-evenement Chocoa focust op duurzame chocolade. Waarom? Omdat het wel fijn zou zijn als we met z’n allen over een jaar of vijftig ook nog kunnen genieten van chocolade. En omdat het nog fijner zou zijn als alle deelnemers in de chocoladeketen gelijk behandeld worden. Gelukkig beseffen steeds meer chocolademakers en chocoladeliefhebbers dat het roer om moet. Dat we meer moeten investeren in duurzame, eerlijke cacao.

Chocoa programma 2019

Wat is er dit jaar te doen op Chocoa? Om te beginnen is er natuurlijk een beursvloer vol met kraampjes waar je chocolade kan zien, ruiken, proeven en kopen. Maar liefst 85 chocolademakers, patissiers en chocolatiers uit 30 landen doen er dit keer mee. Dat betekent dat je kunt kennismaken met chocolade uit Ecuador, Engeland, Ghana, Vietnam, Spanje, Rusland, Honduras, Maleisië, nou ja, de hele wereld eigenlijk. Tip: neem een extra tas mee. Je komt altijd met meer chocolade thuis dan je van plan was!

Doe mee met choco-activiteiten

Alsof dat nog niet genoeg is, kun je tijdens het festival ook deelnemen aan proeverijen, workshops en andere leuke chocolade-activiteiten. Wat dacht je van een chocolade, bier en likeur-pairing? Of een chocolade-operaconcert? Op zaterdagmiddag kun je meedoen aan het consumentendebat ‘Let’s talk chocolate’, over de feiten en fabels wat betreft duurzame chocolade. Hoe kunnen we chocolade nog eerlijker maken? Wat vinden de producenten? Wat vind jij? Er is een panel met grote namen, zoals Tony’s Chocolonely, Mondelez, Rainforest Alliance en andere grote namen. En die mag je gerust iets vragen!

Heel Holland aan de chocolademelk

Ook dit jaar is er weer een hot chocolate contest. Welke warme chocolademelk vind jij het lekkerst? Proef en breng je stem uit! Special guest Janny van der Heyden reikt op zondagmiddag de prijs uit aan de winnaar. Janny is er trouwens niet alleen voor de chocolademelk, maar ook voor een ludieke chocoladequiz.

En er is natuurlijk nog veel meer te doen. Wil je meer weten over het programma, de standhouders of andere details, kijk dan even op de website van Chocoa. Ook leuk: bekijk de trailer!

WIN TICKETS VOOR CHOCOA!

Jij gaat toch ook naar het chocoladefestival Chocoa? Tickets zijn online verkrijgbaar op reserveringssite eventbrite. Maar misschien wil je eerst een gokje wagen op Choc Check chocoladeblog! Ik mag iemand heel erg blij maken met 2 toegangskaarten voor het festival op 23 of 24 februari. Wil je meedoen? Laat in je reactie weten met welke chocoholic jij volgend weekend naar Amsterdam komt. De winnaar wordt maandag al (18 feb) bekend gemaakt, dus hurry up!

See you at Chocoa!

Chocoa

CHOCOA CHOCOLADE FESTIVAL
Data: 23 & 24 februari 2019
Tijd: 10.00-18.00 uur
Locatie: Beurs van Berlage, Amsterdam12 thoughts on “Win tickets voor Chocoa chocoladefestival 2019!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.