Rocky Road

Rocky Road

Chocolade kun je redelijk lang bewaren, maar soms is het fijn om je voorraadkast eens lekker uit te mesten. Wat te doen met restjes chocola? Maak Rocky Road, één van de lekkerste choco-snacks ooit!

Rocky Road recept

Rocky Road maken is hartstikke simpel. Wat je nodig hebt zijn restjes chocola, maakt niet uit welke kleur of smaak. Oude chocoladeletters, halve repen die een beetje tegenvielen, zolang het niet bedorven is, kan het erbij. Wij gebruikten overgebleven paashazen.

Niet deze…

Maar deze:

Plus de nodige vergeten paaseitjes in verschillende smaken. Wel eerst even pellen 😉

Verder heb je vulling nodig, zoals:

  • gehakte nootjes en/of pinda’s;
  • in stukjes geknipte marshmallows;
  • reepjes gedroogde abrikozen.

In feite kun je hier van alles voor gebruiken, denk bijvoorbeeld aan popcorn, rozijnen, Turks Fruit, M&M’s, net wat je lekker vindt. Rocky Road is dus ook een prima manier om restjes snoep op te maken.

Verder moet je klaarleggen:

  • bakblik met vel bakpapier.

Hoe maak je Rocky Road?

Rocky Road maken doe je zo:

  • Leg alle chocolade in een kom en hang deze boven een pan heet water (au bain marie). Wij zetten de kom in een zeef, hartstikke handig!

  • Als alles gesmolten is, roer je het grootste deel van de vulling door de chocolade.

  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat en spreid de chocoladesmurrie in een dikke laag uit. Nee, dit ziet er niet smakelijk uit (we weten waar het op lijkt!), maar geloof ons, het komt goed.

  • Strooi de overgebleven vulling over de chocolade en druk licht aan.
  • Laat de chocolade koud en hard worden. Dit kan eventueel in de koelkast. Even geduld aub!!

  • Snijd de hard geworden Rocky Road in stukken. Lekker met een bolletje ijs (of gewoon zo uit de hand).

Eet smakelijk!

Save

Save

Save



1 thought on “Rocky Road”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.