Red Ape chocolade winactie

Red Ape chocolade winactie

Red Ape logoUPDATE 14 FEBRUARI 2018:

De winnaars van de Red Ape winactie zijn bekend! Wat een hoop leuke reacties stuurden jullie via de site en de Facebook-pagina. Hartelijk dank daarvoor! Susanne Maaskant, Jonas Beek en Petra Krommenhoek krijgen een pakketje chocoladerepen thuisgestuurd. Van harte gefeliciteerd, geniet ervan!


Red Ape chocolade Winactie

Ken jij Red Ape al, de organisatie die zich inzet voor het behoud van het tropisch regenwoud in Indonesië? Red Ape maakt zich zorgen over dit gebied, want er worden op grote schaal bomen gekapt voor oliepalmplantages en de papierindustrie. Daarmee verdwijnt langzaam maar zeker het leefgebied van de Red Ape, oftewel de orang-oetan. Ook de lokale bevolking wordt verdreven: de grote bedrijven pushen ze om hun land voor een spotprijs te verkopen, zodat ze nog meer bomen kunnen kappen.

Red Ape probeert (samen met Stichting Masaran) het tij te keren door te investeren in palmsuiker. Ze betalen de boeren een prima prijs voor de suiker, waardoor deze mensen geen noodzaak meer zien om huis en haard op te geven. Hoe de apen hiervan profiteren? De Arenga suikerpalmen groeien het beste onder de beschutting van grotere tropische bomen. Er hoeft dus niets gekapt te worden, en de orang-oetans kunnen lekker in de jungle blijven.

Red Ape chocolade winactiePalmsuiker en je gezondheid

Palmsuiker wordt gemaakt van het sap van de arenga-palm. Het is heerlijk zoet en smaakt een beetje naar karamel. Pluspunt voor je gezondheid: de suiker is minder belastend voor je gezondheid omdat het een lagere glycemische index heeft. Kort door de bocht betekent dit dat je bloedsuiker er minder van omhoog schiet dan bij het eten van geraffineerde suiker. Daar is je alvleesklier dan weer blij mee omdat die niet zoveel insuline hoeft aan te maken.

Winactie: Red Ape chocoladepakket

Red Ape verkoopt naast biologische palmsuiker (forest sugar) en palmsuikersiroop ook chocolade die gezoet is met deze suiker. Red Ape chocolade bevat daarnaast cacao uit de regio Virunga National Park in Congo, als onderdeel van een project om de berggorilla’s in dat gebied te beschermen. Zo’n reepje is dus niet alleen hartstikke lekker, maar ook nog eens goed voor het behoud van het regenwoud en twee belangrijke apensoorten. Da’s nog eens een win-winsituatie.

Red Ape chocolade winactieOver winnen gesproken: Choc Check chocoladeblog mag maar liefst drie pakketjes met Red Ape chocolade verloten! Een pakketje bestaat uit een reep pure, een reep melk- en een reep witte chocolade. Hoe je in de prijzen kunt vallen? Gewoon even een reactie achterlaten. Waarom je wil winnen. Of alleen je naam. Of om de naam te taggen van een chocoholic die dit ook leuk vindt. De winnaars worden bekend gemaakt op de Choc Check Facebook-pagina (die like je toch al?!), en wel op Valentijnsdag. Je hebt dus precies een week de tijd. Zegt het voort!17 thoughts on “Red Ape chocolade winactie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.