Pump Street Bakery

Pump Street Bakery

Op het Dutch Tea Festival kwamen we bij de stand van El Sauco een origineel bean to bar-chocolademerk tegen: Pump Street Bakery. Handgemaakte chocolade uit een Engelse bakkerij, met broodkruimels als een van de belangrijkste ingrediënten.

Chocola met broodkruimels. Het klinkt als een sprookje, net als het verhaal achter de chocolade. In Pump Street Bakery, gelegen in het dorpje Orford (Suffolk, Engeland), maakten ze eerst brood en gebak. Pas later zijn ze zich ook gaan toeleggen op het maken van chocola. Daarvoor halen ze de cacaobonen rechtstreeks van zorgvuldig uitgekozen plantages. Direct trade dus, wat een pluspunt is voor de cacaoboeren en tegelijkertijd zorgt voor een unieke ‘single origin’-smaak.

De cacaobonen worden geroosterd in de Pump Street Bakery broodovens. Wel zo gemakkelijk! Ook de rest van het bean to bar-proces wordt uitgevoerd in de bakkerij. Daarna wordt er de heerlijkste chocolade van gemaakt, die gewoon naast de broden en gebakjes verkocht wordt (maar gelukkig ook online en via een aantal distributeurs). Wij kochten een tablet in de smaak Rye Crumb, Milk & Sea Salt, gemaakt van cacao uit Ecuador.

Pump Street Bakery review

Pump Street Bakery chocola zit verpakt in een very cute ‘boterhamzakje’, dat overigens hersluitbaar is. De plak zelf ziet er simpel uit. Geen fancy logo of streepjespatroon, gewoon blokjes chocola. De broodkruimels zijn van buitenaf niet te zien, waardoor we de indruk kregen dat er misschien heel weinig inzaten. Niets is minder waar! De kruimels zijn overduidelijk aanwezig en geven de chocolade een hele fijne mout-achtige smaak. Het blijken nog stevige kruimels ook, met vrij scherpe randjes, waardoor je gehemelte en tong enigszins pijn gaan doen als je er te lang op zuigt (lees: als je er teveel van eet, zoals wij…). Een echte ‘kauwtablet’ dus, maar daarvan is het nadeel dat ‘ie wel snel op is.

De chocolade zelf is hemels, met een toffee-achtige nasmaak, af en toe een korreltje zout en –waarschijnlijk door het brood- een heel licht zuurtje. Dankzij de broodkruimels is hij natuurlijk ook lekker crunchy. We want more! Hoe ver is het eigenlijk rijden/varen naar Orford? Wat zou het leuk zijn om de bakkerij te bezoeken en nog wat zakjes broodkruim te halen… Puntje voor onze Choco Bucket List!

 

Choc Check oordeel: pijnlijk lekker, wij overwegen een snoepreisje naar Engeland

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

SaveGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.