Metropolitan Deli (Amsterdam)

Metropolitan Deli (Amsterdam)
(laatste update: oktober 2020) LET OP: Metropolitan Deli is niet langer gehuisvest op de Warmoesstraat! 

Kees Raat is een begrip in de chocoladewereld. Deze held werkt al sinds zijn zestiende met chocolade en heeft er boeken (waaronder de Chocoladebijbel) over geschreven, prijzen mee gewonnen en tentoonstellingen mee gemaakt. En laat hij nou een fantastische winkel hebben in hartje Amsterdam! Choc Check was in de hoofdstad voor een bezoekje aan het cacaomuseum en besloot op de terugweg even langs Metropolitan Deli te gaan.

Taartjes, cannoli’s en ijs

Metropolitan Deli zit op de Warmoesstraat, midden in het centrum. Gelukkig is het niet al te druk in de winkel zodat ik rustig rond kan kijken. Als je nog geen trek had, krijg je het vanzelf bij het zien van het uitgebreide assortiment. Kees Raat is niet alleen expert in chocolade maken, maar is ook nog eens een zeer ervaren patissier én ijsmeester!

In de vitrines liggen de heerlijkste taartjes (red velvet! Brownies!) en koekjes (macarons!). Ook zeer verleidelijk: versgebakken cannoli’s -een soort opgerolde krokante wafels- gevuld met chocolade en ricotta. En dan hebben we het nog niet eens over het Italiaanse ijs! Allemaal handgemaakt door Kees (die overigens gewoon zelf achter de toonbank staat) en zijn collega’s.

Voer voor chocoholics

Natuurlijk is er ook chocolade; Metropolitan is een van de bekendste chocoladewinkels in Amsterdam. De bonbons worden bereid met bean to bar-chocolade uit de Dominicaanse Republiek en hebben bijzondere vullingen zoals chilipeper, bloedsinaasappel, ras-el-hanout en mandarijnensap. Niet zo dol op exotische combinaties? Dan zijn er ook ‘gewone’ home made chocolate chunks.

Chocoladeproeverij bij Metropolitan Deli

Echte chocoholics gaan natuurlijk voor een proeverij, waarbij alle chocoladespecialiteiten voorbij komen, inclusief chocolade-ijs, chocoladebier en chocoladethee. Met als zeer originele afsluiter een lijntje cacao, om op te snuiven. We zijn natuurlijk wel in Amsterdam.

Ook een aanrader: de prachtige, fluffy chocolade meringue. Zalig zoet, knapperig van buiten en chewy van binnen. Erg lekker in combinatie met een espresso.

Binnenkort ga ik terug, voor een uitgebreide proeverij. Of een lekker choco-ontbijtje. En een flinke ijscoupe. Of toch die warme chocolade van rauwe melk? Pfoeh… Goed dat we niet om de hoek wonen. Of eigenlijk dus best wel jammer.

Tot gauw, Kees. Bedankt voor de koffie!Metropolitan Deli

Metropolitan Deli
www.metropolitan.nl

Save

Save

SaveGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.