Metropolitan (Amsterdam)

Metropolitan (Amsterdam)

Kees Raat is een begrip in de chocoladewereld. Deze held werkt al sinds zijn zestiende met chocolade en heeft er boeken over geschreven, prijzen mee gewonnen en tentoonstellingen mee gemaakt. En laat hij nou een fantastische deli hebben in hartje Amsterdam! Choc Check was in de hoofdstad voor een bezoekje aan het cacaomuseum en besloot op de terugweg even op de koffie te gaan.

Toptaartjes en ander lekkers

Metropolitan deli zit op de Warmoesstraat, midden in het centrum. Gelukkig is het niet al te druk in de winkel zodat we rustig rond kunnen kijken. Als je nog geen trek had, krijg je het vanzelf bij het zien van het uitgebreide assortiment. Kees Raat is niet alleen expert in chocolade maken, maar is ook nog eens een prima patissier én ijsmeester!

In de vitrines liggen de heerlijkste taartjes (red velvet! Brownies!) en koekjes (macarons!). Ook zeer verleidelijk: versgebakken cannoli’s -een soort opgerolde krokante wafels- gevuld met chocolade en ricotta. En dan hebben we het nog niet eens over het Italiaanse ijs! Allemaal handgemaakt door Kees (die overigens gewoon zelf achter de toonbank staat) en zijn collega’s.

Voer voor chocoholics

Natuurlijk is er ook chocolade. De bonbons van Metrolopitan worden bereid met bean to bar-chocolade uit de Dominicaanse Republiek en zijn voorzien van bijzondere vullingen zoals chilipeper, bloedsinaasappel, ras-el-hanout en mandarijnensap. Niet zo dol op exotische combinaties? Dan zijn er ook ‘gewone’ home made chocolate chunks.

Echte chocoholics gaan natuurlijk voor een proeverij, waarbij alle chocoladespecialiteiten voorbij komen, inclusief chocolade-ijs, -bier en –thee. Met als zeer originele afsluiter een lijntje cacao, om op te snuiven. We zijn natuurlijk wel in Amsterdam.

Choc Chick Danielle had echter al behoorlijk wat chocola achter de kiezen en hield het dit keer bij een prachtige, fluffy chocolade meringue. Zalig zoet, knapperig van buiten en chewy van binnen. Erg lekker in combinatie met de espresso.

Binnenkort gaan we nog eens terug, voor een uitgebreide proeverij. Of een lekker choco-ontbijtje. En een flinke ijscoupe. Of toch die warme chocolade van rauwe melk? Pfoeh… Goed dat we niet om de hoek wonen. Of eigenlijk dus best wel jammer.

Tot gauw, Kees. Bedankt voor de koffie!

Metropolitan
Warmoesstraat 135, Amsterdam
www.metropolitan.nl

 

Save

Save

SaveGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.