Lindt Excellence Chili

Lindt Excellence Chili
(laatste update: oktober 2019)

We hadden altijd een hoge pet op van Lindt, dat gerenommeerde no-nonsense chocolademerk met serieuze high quality-producten. Zien we tot onze verbazing deze reep in de schappen: Lindt Excellence Chili.  Is Lindt dan toch gezwicht voor de trend ‘hoe gekker hoe beter’? Dat moesten we natuurlijk even testen. Wie weet viel het mee en bleek de combinatie Lindt en Chili een hot item.

Lindt Excellence-lijn

De Excellence-repen zijn een aparte lijn binnen het Lindt assortiment. Ze zijn ontworpen door de master-chocolatier en zorgen voor een ‘unique and sophisticated sensory experience’, aldus de Lindt website. Naast de smaak chili zijn er ook repen met kokos, limoen, mint, karamel-zeezout, grapefruit en sinaasappel. Daarnaast zijn er repen zonder toevoegingen met een hoger cacaopercentage. De meeste varianten zijn verkrijgbaar bij de supermarkt, voor het complete assortiment kun je terecht in de Lindt winkel in Utrecht, Scheveningen, Bataviastad en sinds kort ook de Lindt boetiek in Amsterdam.

Voordeel van de twijfel

Ik ben geen fan van kruiden in mijn chocolade en al helemaal niet van peper. Maar voor Lindt heb ik een zwak. Godfather Rodolpho Lindt is de uitvinder van het concheren, een techniek waardoor chocolade heel erg zacht en ‘smooth’ wordt. Hou ik van. Dus geef ik de chili-reep het voordeel van de twijfel. Voor de zekerheid zet ik wel een glaasje bluswater klaar. Je weet maar nooit met die Zwitsers…

Lindt Excellence Chili review

Gelukkig wordt de reep nooit zo heet gegeten als ‘ie wordt opgediend. De chocolade heeft een licht pittige nasmaak, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Blijft over de zalige, vertrouwde pure Lindt chocolade die zo heerlijk wegsmelt in je mond. Jammer van het vleugje Chili-extract, dat niet veel toevoegt en eigenlijk alleen maar afleidt. Niet voor herhaling vatbaar, Lindt! Doe maar gewoon, dat is al lekker genoeg.

Choc Check oordeel: hier worden we niet warm of koud van.

Lindt Excellence chiliGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.