Chocolaterie BonMarie

Chocolaterie BonMarie

Toen ik voor de serie Chocolate and the City een lijstje samenstelde van chocoladewinkels in Utrecht, kwam ik op internet chocolaterie BonMarie tegen. De chocolade trok meteen mijn aandacht: allemaal kleurige, vrolijke blokjes, gemaakt van verschillende cacaosoorten. Apart! BonMarie chocoladeMaar toen ik de eigenaresse mailde of ik een keer langs kon komen, bleek dat het om een webshop ging. Gelukkig stelde Anne-Marie van Rijn voor om elkaar toch even te ontmoeten. Ze wilde wel heel graag wat meer vertellen over haar werk, en me de chocolade laten proeven. Je begrijpt, daar zegt een chocoladeblogger geen nee tegen.

Chocoladesprookje

Een week later zitten we aan de koffie, in een Utrechts caféetje. Anne-Marie vertelt dat ze is opgegroeid in het oosten van het land, maar nu hier in de stad woont. Ze is parttime juf op een basisschool. En verder maakt ze chocolade, zo vaak als ze maar kan. Hoe ze zo verslingerd is geraakt aan het vak? Dat komt door Bonbon atelier A3, de chocoladewinkel waar ze als kind uren voor de etalage stond te kijken naar al het moois en lekkers. Toen al wist ze zeker dat ze later ook met chocolade wilde werken. En dat is gelukt! Anne-Marie volgde een opleiding tot chocolatier en begon met BonMarie. Een mooi chocoladesprookje.

Wereldse Chocoladeproeverij

Wereldreis in een doosje

Inmiddels timmert Anne-Marie aardig aan de weg met haar webshop, waarin ze de ‘Wereldse Chocoladeproeverij’ verkoopt: tien chocoladeblokjes gemaakt van cacao uit verschillende landen. Peru, Ivoorkust, Ghana, Venezuela, Madagaskar, Papoea-Nieuw-Guinea; een wereldreis in één doosje! De handgemaakt chocolades bevatten geen geur- of smaakstoffen. Een vrolijk kleurtje hebben ze wel, want zo kun je de verschillende soorten goed uit elkaar houden.

BonMarie chocolade review

De Wereldse Proeverij ziet er prachtig uit. Het geheel bestaat uit drie verschillende witte chocolades, drie varianten van melk (waaronder een mooie donkere melkchocolade met 40% cacao) en vier soorten puur. De blokjes zijn echt heel verschillend van smaak. Leuk om op deze manier te ontdekken welke cacaosoorten je het lekkerst vindt. Mijn favoriet: Intense Indigo, een pure chocolade van Venezolaanse cacao. Silver Shadow (cacao uit Ghana/Ivoorkust) was winnaar bij de afdeling melk en Secret Sunset, een zalige ‘blonde’ chocolade, was de beste in de categorie wit.

Chocoladewinkel in UtrechtWereldse chocoladeproeverij BonMarie review

Anne-Marie droomt van een eigen chocoladewinkeltje in Utrecht, en ik droom met haar mee. Chocolade uit de hele wereld, gewoon op fietsafstand – dat lijkt me wel wat. Drie keer raden wie er dan uren voor de etalage staat te zwijmelen… Tot die tijd moeten we het doen met de webshop, maar dat is beslist geen straf.

Choc Check oordeel: lekker snoepreisje, voor herhaling vatbaar!

 

Save1 thought on “Chocolaterie BonMarie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.