Cake met chocoladepasta

Cake met chocoladepasta

Een gewone cake is altijd lekker en snel klaar, maar als je een chocoholic bent, dan moet er natuurlijk wel wat chocolade in – in welke vorm dan ook. Deze keer kozen we voor laagjes chocoladepasta. Het is supersimpel om te maken en geeft je cake vrolijke streepjes. Lekker en leuk om te zien dus. In dit recept gebruikten we een restje zelfgemaakte chocoladepasta, maar je kunt natuurlijk ook chocopasta uit de winkel nemen.

Zelf cake bakken

Zelf cake bakken is leuk om te doen en het resultaat is zoveel lekkerder dan zo’n voorverpakte cake uit de winkel. Het recept is simpel. Mijn oma leerde me vroeger dat je voor een lekkere standaardcake van alle basisingrediënten dezelfde hoeveelheid moet nemen. Een truc die altijd werkt. Kies je voor 250 gram zelfrijzend bakmeel, dan gebruik je ook 250 gram boter, suiker en eieren (een normaal ei weegt gemiddeld 50 gram). Wil je een kleinere cake, dan kun je ook kiezen voor 200 gram van alles. Tip: kies een goede roomboter in plaats van margarine, je proeft het verschil echt. Neem ook de tijd om de boter en suiker goed te mixen. Zo wordt je cake lekker luchtig.

Cake met chocoladepasta benodigdheden

Zet klaar:

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 250 gram goede roomboter op kamertemperatuur
  • 4 of 5 eieren (even wegen, je moet uitkomen op zo’n 250 gram)
  • 250 gram witte basterdsuiker of gewone suiker (bij gewone suiker moet je iets langer mixen)
  • Mespunt zout (tenzij je gezouten roomboter gebruikt)
  • Chocoladepasta (voor 2 lagen heb je ongeveer een halve pot nodig)
  • Cakevorm
  • Eetlepel roomboter en eetlepel bloem voor het invetten/bestuiven van de vorm

Voorbereiden:

Zet de oven vast aan op 150 graden. Vet de cakevorm goed in met wat gesmolten boter en strooi er een eetlepel bloem in. Bedek alle kanten van de vorm met bloem en klop het overtollige bloem uit de vorm. Dit poederlaagje zorgt ervoor dat je cake straks makkelijker uit de vorm komt.

Cake met chocoladepasta recept

Meng met een handmixer de boter, zout en suiker totdat het geheel smeuïg is en je geen suikerkorrels meer voelt als je proeft. Voeg daarna een voor een de eieren toe en mix het geheel goed door. Roer daarna het zelfrijzend bakmeel er doorheen. Niet te lang meer mixen, maar zorg er wel voor dat alle meel wel goed is opgenomen in het beslag.

Giet het cakebeslag in de vorm en bak in het midden van de oven gedurende 1 uur, of langer als dat nodig is. Controleer met een satéprikker of de cake goed gaar is. Normaal gesproken is het lekker als je cake nog een beetje klef is van binnen. In dit geval is het beter om hem echt goed gaar (maar natuurlijk niet gortdroog) te laten worden, anders kun je hem straks niet goed doorsnijden.

Laat de cake helemaal afkoelen en haal hem dan pas uit de vorm. Snijd de cake horizontaal in drieën (tip: dat gaat het handigst als je de cake op zijn kant legt). Smeer een laag chocoladepasta op de onderste laag, leg de middelste cakelaag erop en bestrijk ook deze met chocoladepasta. Dek af met de bovenste cakelaag en je cake met chocoladepasta is klaar! Snijd mooie, dikke plakken af en serveer direct, want verse cake is zoooo lekker! Eet smakelijk!

Variatietips:

Je kunt de cake ook in meerdere lagen snijden. Je krijgt dan meer streepjes. De cakelagen worden dan wel wat dunner en breken sneller, dus werk in dat geval extra voorzichtig!

Geen chocoladepasta in huis? Hagelslag werkt ook! Smeer dan eerst even een laagje roomboter op de cake zodat de hagelslag goed blijft plakken.

Ook lekker: ga voor een Schwartzwalder-kirsch-effect en smeer bovenop de laagjes chocoladepasta nog een laagje kersenjam. Serveer met wat slagroom, yummmm…..

Save



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.