Thee en chocolade: FesTEAval 2018

Thee en chocolade: FesTEAval 2018

festeaval 2018 utrechtZeg nou zelf, wat is er lekkerder dan een warme kop thee in combinatie met een goed stuk chocola? Inderdaad, weinig. Persoonlijk vind ik thee beter passen bij chocolade dan koffie (tenzij de koffie door de chocolade heen zit). Thee heeft een wat subtielere smaak, zodat je je aandacht volop bij de chocolade kunt houden. En omdat je mond warmer wordt van thee, komen de chocoladesmaken extra snel vrij. Sommige mensen vinden dat een nadeel, ik (ongeduldig type) vind dat juist fijn. En dus ging ik afgelopen zondag naar de plek waar je heerlijke thee én goede chocolade kunt kopen: het FesTEAval in Utrecht.

Theemarkt

Jongens, wat was het weer genieten! Op het FesTEAval draait alles om thee. Je kunt er onder andere workshops volgen, Tea Talks bijwonen en high tea drinken. Het leukste onderdeel van het theefestival vind ik zelf echter altijd de theemarkt. Twee hallen vol met kraampjes waar ze de lekkerste theesoorten verkopen. Bij de ingang krijg je je eigen ‘tasting cup’ waarmee je bij iedere stand thee kunt proeven. Alle theesoorten zijn er, van supergezonde Kombucha en groene-koffie-thee tot aparte kruidentheetjes, fruitige icetea en spicy chai-latte.

chocolade en thee: fesTEAval 2018Chocolade voor bij de thee

And the best part: er zijn ook veel chocoladeverkopers. Niet de grote namen uit de supermarkt, maar verkopers van de wat minder bekende chocolade: fijne, handgemaakte bean to bar-repen met een bijzonder goede kwaliteit. Voor ik het wist had ik al weer een setje van Mesjokke in de tas, en een vierkante reep van Åkesson’s. Ze hadden ook Pump Street Bakery, chocolade uit Engeland! O, en Labooko; Oostenrijkse chocolade die al een poosje op mijn verlanglijst stond. En die reep melk-vanille van In ’t Veld, zou die lekker zijn? Bij Lente Thee & Chocolade verkochten ze repen van een (mij) onbekend Italiaans merk, die kon ik natuurlijk niet laten liggen. Ja hoor chocoladebloggertje, zo kan ie wel weer!

Thee voor bij de chocoladefesTEAval 2018 Utrecht

Uiteraard ook de nodige theetjes gekocht. Bij Huppathee hadden ze een hele serie thee-met-cacao. Twee vliegen in een klap! Ik heb de groene thee met sinaasappel en cacao meegenomen, heel bijzonder. Ook altijd fijn: de Maple-Walnut-thee van TwisTea. Erg lekker bij een stukkie witte chocolade van Original Beans. Na al dat shoppen was het tijd om buiten even te genieten op het terras. Zonnetje, live muziek en een aantal foodtrucks met hapjes en drankjes. Wat wil je nog meer!?

Maar het allerleukste moment van de dag was toch wel het uitpakken van de tas. Ik kan voorlopig weer vooruit. Volgend jaar weer! Dan kom jij toch ook? Check de site van FesTEAval voor de planning en zet het in je agenda.

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.