Notenwinkel van Zeist

Notenwinkel van Zeist
(laatste update: oktober 2019)

Je hebt van die winkels waar je als chocoholic niet voorbij kunt lopen zonder er even naar binnen te gaan. De Notenwinkel van Zeist (voorheen bekend onder de naam C’est Bon XL) is er zo een. De zeer uitgebreide notenafdeling is er ge-wel-dig, maar het echte lokkertje zat hem altijd in de grote vitrine met Leonidas bonbons. Sinds de verbouwing van standaard- naar XL-winkel maakt de Notenwinkel echter ook zelf chocola, en wel in een fraai glazen chocolade-atelier. Nog een reden om er regelmatig langs te gaan…

Callebaut chocolade

Kort na de verbouwing mochten we een kijkje in de keuken nemen. Daar staan een paar prachtige machines die de Callebaut chocolade smelten en terugkoelen tot de juiste temperatuur. Edwin Schreff en zijn collega’s maken er vervolgens mooie pindarotsjes, studentenflikken en fantastische dikke plakken breekchocolade in de smaken puur melk en wit van.

De handgemaakte breekchocolade is voorzien van verschillende toppings, zodat het kiezen er niet makkelijker op wordt. Mee naar huis: een flink stuk puur met zoete/zoute noten, en een plak wit die versierd was met de inhoud van een flinke snoeptrommel. Lekker!

Koffie drinken bij de Notenwinkel van Zeist

De Notenwinkel van Zeist beschikt overigens ook over een gezellige coffee corner. Prima plek voor een bakkie troost, met een lekker bonbonnetje natuurlijk. Bovendien kun je hier terecht voor lekkere en originele cadeautjes en delicatessen zoals thee, koffie, bijzondere honing, jam en zelfgemaakte pindakaas. Je kunt natuurlijk ook niet de deur uit zonder zo’n zakje versgebrande noten. Aanrader: de amandelen met chocoladejasje, verkrijgbaar in verschillende smaken. Van alle chocoladewinkels in Zeist is dit misschien wel de meest verslavende. Je bent gewaarschuwd!

Notenwinkel van Zeist
1e Hogeweg 75, Zeist

Save

Save

SaveGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.