Tony’s FAIR 2017

Tony’s FAIR 2017

Jaarverslagen saai? Niet die van Tony’s Chocolonely. Die presenteren de cijfers namelijk gewoon tijdens een flitsende feestavond. Dit jaar vond Tony’s FAIR plaats in de Beurs van Berlage. Want dat naar Tony de beurs ging, dat heb je natuurlijk wel gehoord. Hoewel het ging om een grapje, heeft Chief Chocolate Officer Henk-Jan Beltman nog altijd serieuze plannen met het chocoladebedrijf. De missie ‘Samen maken we chocolade 100% slaafvrij’ dendert namelijk in volle vaart door. Het succes van Tony’s overigens ook. Mooie cijfers, voet aan de grond in de USA en een fraaie Brand Store die binnenkort zijn deuren opent. Maar de nadruk lag tijdens het jaarFAIRslag toch vooral op duurzaamheid en eerlijkheid.

Verbeter de wereld, begin bij jezelf

Tony's chocolonely fairOm te onderstrepen hoe belangrijk het is om zelf het initiatief te nemen als het gaat om een betere wereld, had Tony’s twee sprekers uitgenodigd. Mark Woerde bedacht ‘Sweetie’, het project waarmee webcam-kindersekstoerisme in één klap op de kaart werd gezet. De andere Mark (van Baal) is vast van plan om Shell over te laten stappen op een volledig duurzame energieproductie. De boodschap van deze heren: laat je niet ontmoedigen, maar ga gewoon beginnen. Heel inspirerend, hoewel ik zelf niet zo een-twee-drie zou weten welk wereldprobleem ik eens zou aanpakken. Gelukkig was er tijdens de feestavond de mogelijkheid om Serieuze Vriend van Tony’s te worden. Zo draag ik al vast een piepklein kiezelsteentje bij aan een betere chocoladewereld terwijl ik verder broed op een goed idee.

Bitter Chocolate Stories

Bitter Chocolate StoriesNa de sprekers was er aandacht voor Bitter Chocolate Stories. Tony’s financierde dit project waarbij voormalige kindslaven in Afrika op een hele mooie en indringende manier werden geportretteerd. De makers van de tentoonstelling en het boek (Joanna Choumali en Marijn Heemskerk) waren ook op de Fair, net als Madame Bernadette, de eigenaresse van het opvanghuis waar voormalige kindslaven worden opgevangen. Zij kreeg van Tony’s een check van 10.000 euro; geld dat is opgehaald met de verkoop van de tickets voor de expositie en het bijbehorende boek.

Choco-feestTony's Chocolonely jaarverslag 2017

Na alle praatjes was het tijd voor fun. Chocohappen, kop van Jut, lekker eten, goeie muziek, top DJ’s, dansen; het was een fantastische avond. Chocolade was er natuurlijk ook, in overvloed. Met een tas (en maag) vol Tony’s en mijn polsbandje nog om liep ik terug naar het station. Dat ‘serious business’ zo gezellig kon zijn heb ik nooit geweten. Volgend jaar weer, kom jij dan ook?

O ja, en wil jij ook een serieuze vriend worden van Tony’s, dan kun je je inschrijven via de website. Doen hoor! Ben je geïnteresseerd in de jaarcijfers, dan kun je hier het jaarverslag bekijken.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.